Fått önskemål om receptet på
de smarriga Saffransbullarna.
Var så goda, här kommer det!
(se bild vid inlägg den 16 November)
Petras Saffrans Bullar!
150 gr smör
6 dl mjölk
2 påsar saffran
1 msk socker
50 gr jäst
1 ägg
½ tsk salt
Ca 10 dl vetemjöl
Ca 9 dl vetemjöl special
125 gr smör
1½ dl socker
2 tsk stött kardemumma
1 ägg till pensling
Garnering:
75 gr smält smör
2 dl socker
1. Smält smör, häll i mjölken, låt bli fingervarmt.
2. Stöt saffran med socker, blanda ner i degvätskan.
3. Finfördela jästen i bunke, häll över degvätskan. Ha i ett ägg.
4. Ha i salt och det mesta mjölet, rör till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
5. Rör smör och socker poröst, ha i kardemumma.
Arbeta ner smeten i degen med degkrokarna.
6. Ta upp degen på väl mjölat bord, baka ut till runda bullar.
7. Låt jäsa övertäckta på plåt i ca 20 minuter.
8. Pensla med ägg, grädda i mitten av ugnen ca 10-12 minuter.
9. Låt svalna. Pensla med smält smör och doppa i socker vid servering.
(Frys de utan garnering!)
--------------------------------
1 kommentar:
Tror jag måste prova dem där... Lät riktigt mumsigt. Har nog inte gjort lussekatter förut utan bara längder men då med vit choklad i, inte fel det heller.
Finns så mycket mumsigt nu för tiden!!
Skicka en kommentar